Kese za vakumiranje hrane nisu novina u našoj ponudi, kao ni na našem tržištu, prodajemo ih od samog otvaranja trgovine 2007. godine u Novom Sadu.
Ove troslojne kese za vakumiranje hrane proizvedene su od izdržljivog materijala (PA/PE/PE- 105μm debljine).
Primerene su za vakumiranje svih vrsta čvrste hrane, sveža hrana vakumirana u ovim kesama ima od 3 do 6 meseci duži rok trajanja jer sprečava dotok vazduha i vlage.
Vakumirana hrana može se termički obraditi bez otvaranja, zajedno sa kesom, na 60° C max 8č odnosno, na 100° C max 4h.
Mogu se koristiti i odlagati u mikrotalasnoj, frižideru i zamrzivaču.
Kese se mogu prati u mašini za sudove i mogu se više puta koristiti.
Prilikom vakumiranja masne hrane kao što su kulen, kobasice, sudžuk, slanina, pančeta, šunka, pršuta, suvi vrat i slično, vodite računa da grejač vakumirke bude suv i čist kako bi što bolje zavario otvor kese napunjene hranom, nakon izvlačenja vazduha.
Takođe vodite računa ukoliko vakumirate tvđu ili suvlju pršutu, šunku, slaninu, pančetu koja ima tvrdu kožu ili špicaste krajeve da prilikom vakumiranja ne probušite kesu i time omogućite ulazak vazduha.
Isto to važi i za suvo meso u crevu, kao što su kulen, kobasice, sudžuk i ostali proizvodi u crevu koji su zatvoreni čeličnim klipsama, a ne kanapom za meso.
Još jedan od načina na koji može vazduh da prodre u kesu sa hranom, jeste ako na zavarenom spoju imate nabore ili falte, bez obzira da li imate profesionalnu ili kućnu vakumirku, zavareni spoj sa naborom ili faltom kad-tad popusti.
Ukoliko Vam ne odgovaraju dimenzije sečenih kesa koje imamo u ponudi, ponudu kesa u rolnama, odnosno creva za vakumiranje hrane možete pogledati OVDE.
Kako se koriste kese i vakumirke koje imamo u ponudi, možete pogledati OVDE.
Kese se prodaju na pakovanje od 50 kom, a proizvode se u Italiji za Clair d. o. o.