Domaćinstvo

Pripremite svoj domaći sok od paradajza!

I DALJE RUČNO PASIRATE VOČE I POVRĆE?

Iako smo u tehnološki razvijenoj dobi nego pre deset i više godina, još uvijek ima onih koji i dalje mnoge stvari radie ručno, pa čak i pasiraju paradajz, bez korištenja bilo kakvog specijalnog pribora i aparata. Prilikom korišćenja električne pasirke za paradajz, brzo prođu misli da će pasiranje trajati večno, odnosno osjećaj “nikad kraja” koji je prisutan prilikom ručnog ceđenja 100kg i više paradajza.

Kako se pasira paradajz?

Ako želite paradajz pretvoriti u stvarno fini i glatki pire ili kiselkasti domaći sok od paradajza, kako biste dobili potrebnu konzistenciju, preporučujemo korišćenje pasirki za paradajz. Nastavak, odnosno sito za pasirku će odvojiti semenke i ljusku, te će konačni rezultat biti gust i ukusan domaći sok od paradajza bez semenki i ljuske.

Možete koristiti sirovi, blanširani ili kuvani paradajz, samo kuvani ili blanširani držite na hladnom pre nego što ga izpasirate. No, uvek je poželjno ocediti i kuvani i sirovi paradajz pre pasiranja kako ne bi bilo previše vode.

Nastavak za pasirku, odnosno, sito sa rupama 1,5mm promera je deo osnovne ponude Reber ručne pasirke. No, ako želite drugačiju gustoću umaka ili soka i optimalnu iskoristivost voća ili povrća, možete to zameniti kupovinom drugog nastavka za pasirku, odnosno sita sa većim rupicama (1.1mm i 2.5mm).

Na kraju ceđenja rastavite i operite mašinu vodom i blagim deterdžentom, nikako agresivnim sredstvima za čišćenje.

Tako s ručnim i električnim pasirkama štedimo na dragocenom vremenu provedenom u pripremi svežih stvari ili zimnica. Naravno, to je vemoa važno zbog raspolaganja sopstvenim vremenom.

Zašto kupiti pasirku za paradajz?

Bilo da se radi o ručnoj ili električnoj pasirki, jedno ili drugo će Vam uštedeti mnogo vremena, a pogotovo sa električnim pasirkama.

Reber ručne pasirke ili električne pasirke za paradajz ili voće se pokazuju kao vredan alat u kuhinji.

Reber ručne pasirke za paradajz su prikladne za manju količinu paradajza i stoga se preporučuju za kućnu upotrebu. U ponudi imamo dve veličine i od svake veličine sa plastičnim ili sa inox levkom, njih možete pogledati OVDE.

Za sve one koji prave veće količine soka paradajza ili pasiraju veće količine voća ili povrća, preporučujemo Reber električnu pasirku za paradajz. Ona Vam takođe može uštedeti puno vremena jer su kapaciteti rada od 70kg/h do 350kg/h voća ili povrća zavisno od modela.

Važno je, ali često zanemareno, da ručne i električne pasirke nisu samo za paradajz, na isti način možete samleti ili izpasirati većinu voća ili povrća. Tako možete pripremati ukusne i zdrave džemove, kaše i ostale, delicije bez dodataka, aditiva i konzervansa.

Multifunkcionalnost Reber električnih mašina

Kupovina Reber električne pasirke za paradajz ili mašine za mlevenje mesa omogućuava Vam višestruku namenu, odnosno:

  • ceđenje voća i povrća,
  • mlevenje mesa,
  • punjenje kobasica,
  • mlevenje oraha i drugog koštunjavog voća i semenki,
  • mlevenje tvrdih sireva,
  • pravljenje testenine raznih oblika,
  • mašinsko pravljenje testa.

Mašina je konstruisana tako da se nastavci mogu menjati, odnosno, motor i reuktor mašine koju kupite su kompatibilni sa ostalim nastavcima u toj klasi. To znači, ako kupite mašinu za mlevenje mesa od 600W ili električnu pasirku za paradajz od 600W možete da kupite sve druge dodatke koji “pasuju” na elektromotor i reduktor mašine od 600W, to važi i za mašine od 400W pa sve do 1200W.

Reberove električne pasirke za paradajz su sve popularnije i popularnije u Evropi i širom nje zbog njihove jednostavnosti prilikom upotrebe, od pasiranja do rasklapanja i pranja.

Osim toga, praksa i iskustvo korisnika potvrđuje kvalitet Reberovih proizvoda od 1964. godine kada je kompanija osnovana, pa sve do danas.

Sa Reberovim mašinama, uštedećete vreme i imaćete održiv i dugoročno koristan proizvod, jer su svi delovi mašina dostupni i zamenljivi.